Basiskennis Boekhouden (BKB)

De opleiding Basiskennis Boekhouden is bestemd voor iedereen zonder boek- houdkundige achtergrond en die kennis wil maken met de boekhouding van een bedrijf.

Vooropleiding

• Geen specifieke vooropleiding
  • Advies: MAVO- of VMBO-diploma op c-niveau of kaderopleiding en enig gevoel voor cijfers

Tijdens de opleiding komen verschillende boekhoudkundige onderwerpen aan bod.

• Journaalposten
  • Samenstellen grootboekrekeningen
  • Opstellen balans
  • Mutatiesysteem kunnen invullen

Uitgebreide informatie over de inhoud, de overgangsregeling, het examenprogramma van BKB nieuwe stijl vindt u op de website van de Nederlandse Associatie. www.associatie.nl

Niveau/Examen

Het diploma BKB heeft het niveau MBO 3. Het erkende examen BKB wordt online afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Het online examen BKB bestaat uit open vragen en duurt 2 uur. Het bezit van de diploma’s BKB en BKC geeft recht op het Associatiediploma Financieel Assistent.

Vervolgopleiding

• Basiskennis Calculatie
  • Praktijkdiploma Boekhouden

De opleiding Basiskennis Calculatie is een logisch vervolg op BKB. Heeft u beide opleidingen afgerond dan ontvangt u het diploma Financial Assistant van de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Hierna kunt u verder met Praktijkdiploma Boekhouden (PDB).